Winchester, 1 april 2023
Vandaag een uitstapje gemaakt naar Winchester. Winchester is een kwartiertje rijden vanuit Flat Spaces. Een prima uitstapje om te doen als het weer tegenzit.
Wij hadden geluk dat er vandaag ook nog een levendige markt was. We hebben heerlijk geluncht bij Honey + Harvey in The Square. Maar voor een hapje en een drankje kun je ook terecht in één van de gezellige pubs die je bijna overal tegenkomt.
Als je geluk hebt zoals wij, kun je ook genieten van de verschillende goede straatmuzikanten die je onderweg tegenkomt.
Ook de kathedraal is zeker een bezoekje waard.
Op de weg terug naar Flat Spaces nog even een bezoekje gebracht aan het station (Watercress Line), dat praktisch om de hoek ligt en waar de tijd is blijven stilstaan. Je kunt zelfs een tochtje maken met een heuse stoomtrein.

Portsmouth, 2 april 2023
Vandaag stond Portsmouth op het programma. Je bent er met de auto in 45 minuten vanuit Flat Spaces. Vanuit de haven kun je de ferry’s zien vertrekken alsmede de Hoovercraft die je in 10 minuten naar Isle of Wight brengt. Ook zie je hier de vloot van de Royal Navy liggen, waaronder een vliegdekschip.
Aan de boulevard kom je naast de gezellige winkeltjes ook een herdenkingsmonument aan de Tweede Wereldoorlog en de Falkland oorlog tegen. Ook zie je nog bunkers en kanonnen.
Wat zeker een bezoek waard is, is de Spinnaker Tower. Met de lift sta je in no-time 100 meter boven de grond en kun je genieten van een spectaculair uitzicht over de haven, de stad en aan de overkant Isle of Wight. Voor wie durft kan naar de top. Dit laatste stukje moet je met de trap doen.
In de Tower zit ook een restaurant (2e verdieping) waar je onder het genot van een high tea van het panoramisch uitzicht kunt genieten. Onderaan de Spinnaker Tower vind je een grote outlet waar je lekker kunt shoppen.
Voor een bezoek aan Portsmouth mag je best een dag uittrekken. Er is voor iedereen voldoende te zien en te beleven.

 

Windsor & Windsor Castle, 3 april 2023
Vandaag zijn we naar het plaatsje Windsor gereden. Vanuit Flat Spaces een ritje van ongeveer 1 uur.
Op de weg naar Windsor, Kings road, zagen we Ascot liggen, bekend van de paardenraces en de dames met mooie hoeden.
Windsor is een kleine plaats en vooral bekend van Windsor Castle, residentie van de Britse Royals.
Je vindt er naast de gewone winkels ook veel souvenirs winkeltjes met uiteenlopende gadgets van de koninklijke familie.
Windsor Castle en St. George’s chapel zijn echte trekpleisters en het was dan ook ontzettend druk. Er wordt gewerkt met tijdslots en als je dan uiteindelijk je tickets hebt (je kunt ze beter vooraf online kopen, is vaak ook nog iets goedkoper), moet je nog lange tijd in de rij staan voordat je naar binnen kunt.
Eenmaal binnen is het echt de moeite waard. Met name de State rooms, waar normaal de ontvangsten plaatsvinden, zijn zeker de moeite waard net als de Kroningskamer. Binnen mag je geen foto’s maken.
St. George’s chapel, waar Queen Elizabeth begraven ligt, konden wij vandaag helaas niet bezoeken vanwege de enorme drukte. Houd er rekening mee dat St. George’s chapel vanaf 14.30 uur mogelijk al niet meer of zeer beperkt toegankelijk is. Ons advies is dan ook om in de ochtend Windsor Castle en St. George’s chapel te bezoeken. Het gaat om 10.00 uur open. Je hebt dan alle tijd om alles rustig te bekijken. Als je geluk hebt, zoals wij, dan kun je ook de wisseling van de wacht meemaken.

Newbury, 4 april 2023
Vandaag zijn we naar Newbury geweest, een grote stad met grachten waar je met de boot een rondvaart kunt maken. Het heeft ook een groot winkelcentrum. We hebben hier een heerlijke, typisch Engelse lunch gehad: een cheese onion pasteitje. Deze worden iedere dag vers gemaakt en komen uit Cornwall. Newbury is ook bekend vanwege Highclere Castle ofwel Downton Abbey. Hier is de bekende Netflixserie en zijn de twee films opgenomen. Helaas was Highclere Castle tijdens ons bezoek nog gesloten voor het publiek en alleen toegankelijk voor een privégroep. Het ligt in een heel mooi park (Highclere Park) en is van de weg af niet te zien. Een vriendelijke dame van de beveiliging heeft geregeld dat we toch wat foto’s konden maken.

Ropley & Alresford, 5 april 2023
Vandaag zijn we in de buurt gebleven en zijn we een tochtje gaan maken met de stoomtrein de Watercress Line. Hoewel wordt aangegeven dat de trein rolstoeltoegankelijk is, en ondanks alle hulp die we kregen, was het met de elektrische rolstoel niet te doen. Omdat de deuropeningen zo smal waren kon ik niet in de wagon komen en heb dus de hele reis in de gang gestaan.
Het verlaten van de trein was een flinke uitdaging. Omdat de gang waarin ik stond zo smal is kon ik met de rolstoel niet draaien. Uiteindelijk is het met veel moeite en veel hulp toch gelukt. Beetje jammer omdat ik hierdoor de vier plaatsjes die de stoomtrein aandoet, niet heb kunnen bezoeken.
Toen we van deze uitdaging bekomen waren, zijn we naar het plaatsje Alresford gegaan. Zes minuten rijden met de auto vanuit Flat Spaces. Hier hebben we van een heerlijke lunch genoten. Na de lunch hebben we nog een paar leuke winkeltjes bezocht.
Uiteindelijk hebben we de dag afgesloten met een heerlijk diner in een echte Engelse pub The Bell Inn in Alresford.

Een ding is zeker: ik heb genoten van deze bijzondere en mooie vakantietrip!

Met betrekking tot de Watercress Line heeft Adriaan een andere ervaring. Lees over zijn nostalgische rit met deze stoomtrein.

Stichting DOVIE dankt Ferry hartelijk voor zijn van dag-tot-dag reisverslag. Verder geeft hij aan zeer tevreden te zijn over de persoonlijke aandacht bij het boeken van de vakantiewoning. Deze vindt hij goed aangepast en ook de verhouding van prijs-kwaliteit beoordeelt hij als goed. De 40% korting die hij heeft ontvangen heeft zeker bijgedragen om de vakantiewoning te boeken. Vanwege een fijn verblijf in de accommodatie raadt hij anderen aan om deze vakantiewoning te boeken. De stichting wil samen met Flat Spaces in de toekomst een vakantiewoning in Kent realiseren. Daar wil Ferry zeker naar toe als die gerealiseerd is.