helder antwoord

op al uw vragen

Hoe ziet de vakantiewoning eruit?

Het huis is enorm groot, mooi modern en erg sfeervol, maar bovenal is alles aangepast. Gladde vloeren, een plafondlift met 2-punts juk die loopt van de slaapkamer naar de ruime badkamer en toilet. In de badkamer is een bad met verstelbare beugels. Het toilet en wastafel zijn elektrisch hoog-laag verstelbaar. Hulpmiddelen als luxe verrijdbare douchebrancard met zacht matras en extra breed, toiletstoel, douchestoel en mobiele tillift met 2-punts juk zijn beschikbaar. In totaal zijn er 3 slaapkamers: 1 slaapkamer met 2 aangepaste eenpersoons elektrische hoog-laag bedden met verstelbaar hoofd- en voeteind. De aangepaste slaapkamer heeft wijde deuren zodat je met je bed het terras op kunt om evt. te genieten van in de zon. De 2 slaapkamers hebben 2 eenpersoonsbedden die aan elkaar te koppelen zijn als tweepersoonsbed. Een opklapbed/slaapbank is eventueel beschikbaar. Alarmeringssysteem is in de aangepaste kamer aanwezig. Ruime keuken die elektrisch hoog-laag verstelbaar is met een grote hoog-laag verstelbare eettafel. De ligging is prachtig met vlakbij de stoomtrein. Zie ook de foto’s en de video

is er wifi in de woning aanwezig?

Ja, er is Wifi aanwezig. Deze krijg je bij je welkomstpakket.

Wat is de huurprijs van de woning?

De huurprijs is seizoensafhankelijk, te zien als je boekt. De prijs is incl:
toeristenbelasting, boekingskosten, schoonmaakkosten. Je hoeft zelf helemaal geen hulpmiddelen te huren of mee te nemen. Alle apparaten die aanwezig zijn, worden regelmatig gekeurd. De exploitatie van het huis brengt hierdoor best veel kosten met zich mee. Flat Spaces is een non-profit organisatie waar op een na, iedereen vrijwillig zijn diensten aanbiedt.

Kan Stichting DOVIE mij helpen met het maken van een reisplanning?

Ja, Stichting DOVIE kan je helpen. Er is ervaring, kennis en we hebben contacten. We hebben ook tips wat er in Engeland te doen is en wat je er kunt bezichtigen. M.b.t. het vervoer dat je zelf moet regelen kun je advies vragen bij Adriaan. Neem hiervoor contact op met adriaan@stichtingdovie.nl of bel met 06 – 2511 2707

 

Welke documenten heb ik nodig voor m’n vakantie?

Paspoort, (ID-kaart is niet geldig), geldig rijbewijs.

Is mijn reis- en zorgverzekering geldig in Engeland?

Ja veelal wel, maar vraag dit voor de zekerheid na bij je eigen verzekeringen.

Hoe regel ik de oversteek naar Engeland?

Je kunt met de boot van Calais naar Dover met DFDS. Je kunt hier de overtocht boeken: https://www.dfds.com/nl-nl. Er zijn speciale voorzieningen zoals parkeren bij de lift en assistentie bij het uitstappen mocht dit nodig zijn.

Met de trein gaat de reis van Calais naar Folkstone. Je moet dan in je auto blijven. (Kijk even op website voor tijdsduur treinreis. Je kunt hier je treinreis boeken https://www.eurotunnel.com/nl/.
REISTIP: ga met de boot, is een leuke onderbreking van de autoreis en je ziet dan de White Cliffs dichterbij komen. Een fantastisch begin van je vakantie in Engeland.

Hoe lang is het rijden naar Calais?

Afstand van Utrecht naar Calais is 333km, dus (zonder file) ca. 4uur autorijden. 

Mag ik op de boot uit de auto?

Ja, je moet zelfs uit de auto. Aanwezig zijn een restaurant, een Taxfree-winkel en veel zithoekjes. Je kunt ook je zelf meegenomen picknick opeten.

Hoe betaal ik in Engeland?

Met ponden. Je kunt veelal in Engeland pinnen, maar wat cash is handig. In NL kun je bij GWK ponden omwisselen.

Hoe ziet de vakantiewoning eruit?

Het huis is enorm groot, mooi modern en erg sfeervol, maar bovenal is alles aangepast. Gladde vloeren, een plafondlift met 2-punts juk die loopt van de slaapkamer naar de ruime badkamer en toilet. In de badkamer is een bad met verstelbare beugels. Het toilet en wastafel zijn elektrisch hoog-laag verstelbaar. Hulpmiddelen als luxe verrijdbare douchebrancard met zacht matras en extra breed, toiletstoel, douchestoel en mobiele tillift met 2-punts juk zijn beschikbaar. In totaal zijn er 3 slaapkamers: 1 slaapkamer met 2 aangepaste eenpersoons elektrische hoog-laag bedden met verstelbaar hoofd- en voeteind. De aangepaste slaapkamer heeft wijde deuren zodat je met je bed het terras op kunt om evt. te genieten van in de zon. De 2 slaapkamers hebben 2 eenpersoonsbedden die aan elkaar te koppelen zijn als tweepersoonsbed. Een opklapbed/slaapbank is eventueel beschikbaar. Alarmeringssysteem is in de aangepaste kamer aanwezig. Ruime keuken die elektrisch hoog-laag verstelbaar is met een grote hoog-laag verstelbare eettafel. De ligging is prachtig met vlakbij de stoomtrein. Zie ook de foto’s

Hoe zit het met stroom en stekkers in Engeland?

Stroom is net als in NL 220 volt. Wel heb je een reisstekker nodig omdat ze in Engeland stopcontacten van het type G hebben.
TIP: neem verdeeldozen mee die je in de reisstekker kunt steken, zodat je meer stopcontacten krijgt.

Is mijn Algemene Invalidenparkeerkaart geldig in Engeland?

Ja, je Algemene Invalidenparkeerkaart is geldig. Ook kun je veelal gratis parkeren met de kaart voor je autoraam. Er zijn veel invaliden parkeerplaatsen.

Krijg ik als invalide toegangskorting bij bezoeken aan kastelen, parken, excursies en activiteiten?

Als invalide betaal je de normale toegangsprijs, maar veelal kan de verzorger/begeleider gratis mee. Bij locaties waar je als invalide niet overal kunt komen (bijv. kastelen, landhuizen etc.) krijg je wel korting.

Wil je onze gratis nieuwsbrief ontvangen?

Vul dan hieronder je gegevens in en je mist niets meer!

Wij bedanken onderstaande bedrijven en instellingen voor hun bijdrage