Een spannend moment voor Adriaan en zijn verzorgers. Zou het lukken om goed boven te komen in het steilste straatje van Shaftesbury? ‘Ik wist dat dit een uitdaging voor mijn verzorgers zou worden. Van alle kanten kregen ze hulp aangeboden: “Can I help you?” Heel attent, maar het lukte de twee krachtpatsers om mij veilig boven af te leveren,’ lacht Adriaan.

Gold Hill
De steile, geplaveide straat wordt de Gold Hill genoemd en is beroemd geworden doordat het in 1973 gebruikt werd als decor voor een televisiereclame van Hovis-brood. De advertentie toont een jongen die zijn fiets, beladen met broden, door deze pittoreske Engelse straat duwt.
Adriaan vervolgt: ‘Naast het geplaveide straatje ligt een smal, geasfalteerd pad, zodat de straat ook toegankelijk is voor rolstoelers. Terwijl ik omhoog geduwd werd, kon ik genieten van de mooie, kleine en vaak rietgedekte huisjes.’

Museum
Bovenaan de Gold Hill ligt een leuk museum om te bezoeken. Het brengt het leven in het Engeland rond 1800 in beeld, met huisjes ingericht uit die tijd. Ook dit museum is rolstoelvriendelijk ingericht en met de lift kun je naar de 2e verdieping. Je vindt in dit deel van Shaftesbury ook diverse restaurants en pubs met gezellige terrasjes.

Bye bye Dorset
Adriaan vervolgt: ‘We besloten om niet de Gold Hill weer naar beneden te nemen. Dat was een beetje te risicovol. Het beste was om nog een stukje hogerop te gaan om bij de doorgaande weg te komen. Daarna liepen mijn verzorgers terug naar de auto die beneden geparkeerd stond en haalden mij boven op. Net als de heenweg, was de terugweg heerlijk landelijk met kleine weggetjes en dorpjes. Dit mooie uitstapje vanuit het graafschap Hampshire naar het schitterende Dorset vind ik echt een aanrader. Zeker omdat de reisafstand vanuit Ropley heel acceptabel is.’

Tip van Adriaan
Neem boven aan Gold Hill de tijd om te genieten van het mooie uitzicht over de Blackmore vallei.