Het is de maand december en in Engeland is Kerstmis hét feest van het jaar. Families komen bijeen en genieten gezamenlijk van o.a. de traditioneel, goed gevulde kalkoen. Op de feestelijk dis liggen uiteraard de Christmas Crackers klaar met een verrassing, die je weet nadat je de cracker laat ploffen. Adriaan vertelt hieronder dat je ook in de zomermaanden in de buurt van Ropley kunt genieten van heerlijke maaltijden.

Thais restaurant
Adriaan: ‘Afgelopen vakantie heb ik diverse restaurantjes in de omgeving van Ropley ontdekt waar het goed toeven is. Zo ligt er op steenworp afstand van het vakantiehuis The Thai Lounge, een Thais restaurant dat goed toegankelijk is voor rolstoelers. De bediening is gastvrij en behulpzaam. Het is een fijne plek waar je met zowel een grote als kleine groep mensen kunt neerstrijken om te genieten van een gevarieerd aanbod van lekkernijen. Dat geldt zowel voor de lunch als het diner. Schijnt de zon? Een plekje op het terras is dan zeker aan te bevelen.’

Indiaas restaurant
Een dorp verderop, in Four Marks, ligt een Indiaas restaurant, The Saffron. Je kunt er niet alleen lekker eten, het is ook goed betaalbaar. ‘Mijn zorgverlener kende de Indiase keuken en de gerechten die op de kaart stonden. Hij wist de lekkerste gerechtjes te bestellen en in een mum van tijd stond onze tafel vol met allerlei heerlijkheden’, blikt Adriaan terug op een gezellig etentje. ‘Bovendien is het een leuke locatie om een paar uur te verblijven.’

Take away
Naast het Indiaas restaurant vind je een Take Away waar je de heerlijkste, traditionele Fish, Chips and mushy peas (gepureerde erwten) kunt afhalen. Je krijgt het vers mee in een papieren onderlegger die op een krant lijkt. ‘Vroeger werd het echt in een krant meegegeven en die sfeer wil de Take Away behouden. Als je thuiskomt, dan is alles nog heet, is de kwaliteit uitstekend en geniet je van dit typisch Engelse gerecht,’ aldus Adriaan.

Dit artikel begon met de Engels eettraditie met Kerst. Een andere oude traditie is Boxing Day, tweede Kerstdag bij ons. Het principe van deze feestdag is vandaag de dag gerelateerd aan liefdadigheid. Er worden dozen (boxen) met voedsel of kleding weggegeven aan minderbedeelden. Daar blijft het niet bij, ook zijn er tal van andere activiteiten zoals de jacht en voetbalwedstrijden.

Tip van Adriaan:
Alhoewel het Thais restaurant maar op 750 meter afstand ligt, is het toch een aanrader om met de auto te gaan. Je loopt in het donker op de openbare weg en dat geeft geen veilig gevoel.