‘Mijn moeder noemt ze de sprookjesdorpen van de Cotswolds, met zijn pittoreske en van kalksteen gemaakte huisjes,’ lacht Adriaan. ‘Een must voor een heerlijke ontspannen autorit.’ Niet voor niets heeft Groot-Brittannië de Cotswolds in Centraal-Engeland aangewezen als grootste gebied met een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Het gebied omspant diverse graafschappen, is 2038 km2 groot, en wordt gevormd door het afwisselende landschap van coulissen, heuvels, dorpen en stadjes met huizen gemaakt van de gelige kalksteen uit de steengroeven en strodaken. 

Alhoewel het een rondreis met de auto van net iets meer dan 400 km is, vindt Adriaan het een aanrader om die tocht te maken. Je reist merendeels over kleine weggetjes met aan weerszijden de overbekende dichtbegroeide hagen. ‘Het is werkelijk alsof je door een ansichtkaart rijdt,’ mijmert Adriaan.

Op de route liggen drie lieflijke dorpjes: Bibury, Castle Combe en Lacock. ‘Wij parkeerden onze auto aan het begin van het dorp en het viel ons op hoe je steeds terug in de tijd ging. Pittoreske huizen, de zandgele stenen huizen, de leuke bruggetjes met heldere beekjes die eronderdoor stromen. En niet te vergeten de kleine winkeltjes waar ze handcraft verkopen. Heerlijk romantisch. Er zijn wel toeristen, maar geen massa’s, zodat je van alles op je gemak kunt genieten. Niemand heeft er haast.’ Adriaan vervolgt: ‘In de dorpjes zijn ook genoeg leuke plekjes om je picknickkleed op uit de spreiden. Dat hebben wij dan ook in een van de dorpjes gedaan en genoten we van de meegenomen lekkernijen.’

 

Tip van Adriaan
Bekijk de link voor de autotocht: https://goo.gl/maps/foERgkRoLq88PYjE9.
De tocht is geschikt voor zowel een zonnige als een wat minder zonnige dag, omdat je overal gezellig kunt vertoeven en je onderweg geniet van de mooie natuur.