Hoe ben je in contact gekomen met Stichting DOVIE?
Dat is gekomen via Ton Gimbrère (lid RvA) die me in de lente van 2020 spontaan vroeg of de voorzittersrol misschien iets voor mij was. Ton en ik kennen elkaar al jaren en hij kende mijn achtergrond, die mooi aansloot bij Stichting DOVIE. Kort daarop heb ik kennis gemaakt met Adriaan en een aantal andere mensen van het Bestuur/RvA en zo is het gelopen. 

Waarom heb je onze stichting uitgekozen om vrijwilligerswerk te doen?
Allereerst omdat de droom die Adriaan heeft om een eigen volledig aangepast huis te realiseren, me erg aansprak. Daar wilde ik hem persoonlijk in de eerste plaats vooral mee helpen. Daarnaast is het een mooie uitdaging om een dergelijk huis in Engeland te realiseren, omdat er gewoon veel vraag is naar volledig aangepaste vakantieaccommodaties. Je weet dat je hier veel mensen met een beperking en hun verzorgers erg blij mee maakt zodat ze optimaal en zorgeloos kunnen genieten van een welverdiende vakantie.
Als laatste, en dat is meer een persoonlijke drijfveer, omdat het huis in Engeland gebouwd gaat worden. Engeland is een van mijn favoriete landen en ik heb hier in het verleden een aantal jaren met veel plezier gewoond en gewerkt in een hotel. 

Wat vind je belangrijk aan het werk dat Stichting DOVIE doet?
Zelf werk ik bij een zorginstelling voor mensen met een handicap en ervaar dat veel bewoners met een beperking dagelijks veel hulpmiddelen nodig hebben. Een vakantie of zelf een dagtripje plannen is een hele organisatie i.v.m. het verkrijgen van allerlei noodzakelijke hulpmiddelen. Dat is naast de reis zelf al een hele belasting, los van hoe je het allemaal nog mee moet transporteren. Met een volledig uitgerust huis bij aankomst heb je geen extra werk om alles te installeren, en alle hulpmiddelen vóór en ná de vakantie te organiseren. Kortom; je draait de sleutel om en de vakantie kan meteen voor iedereen beginnen, hoe mooi is dat!

Welke werkzaamheden doe je binnen de stichting.
In mijn functie als voorzitter ben je overal eigenlijk wel bij betrokken en dat is wat ik ook leuk vind. We hebben een professioneel bestuur met gemotiveerde mensen waarbij ieder zo zijn eigen specialisatie heeft. Naast het netwerken zet ik mezelf ook graag in bij de verschillende activiteiten die we organiseren.

Raad je andere mensen aan ook vrijwilliger bij Stichting DOVIE te worden? En zo ja, waarom?
Jazeker! We zijn een stichting met enthousiaste leden die zich allemaal belangeloos inzetten voor het mooie doel waar Stichting DOVIE voor staat. We kunnen zeker vrijwilligers gebruiken die ons ondersteunen bij allerlei activiteiten. Persoonlijk vind ik dat het ook voldoening geeft en gewaardeerd wordt wat je doet voor de stichting.